zaterdag 14 oktober 2017

week van het bos

Deze week stond alles in teken van 'de week van het bos'. Zo startten we de week met een bosbezoek in de Averegten. We nemen deel aan een wedstrijd van de Ketnet Helden en moesten dus enkele opdrachten uitvoeren in het bos. Deze foto's worden opgestuurd en hopelijk winnen wij dan één van de mooie prijzen. (plaktattoos, bezoek aan Technolopis, boswandeling met de Helden van Ketnet)
Het was een fijne namiddag, het weer zat mee, de fietsbenen waren fantastisch en onze bengels hebben zich prima geamuseerd!

























Camouflagespel:
variant op 1-2-3-piano waarbij onze leerlingen zich moesten verstoppen achter de bomen.
Wie zoekt die vindt!







Bomenopdracht:
Elk groepje kreeg een andere boom toegewezen, hiervan moesten ze vruchten en bladeren zoeken en deze onderzoeken, een schorsafdruk maken en natuurlijk eens poseren voor de fotograaf. ;-)







Muzische opdracht:
De leerlingen maakten kennis met 'land art' een kunstvorm waarbij ze met natuurlijke materialen een tekening of kunstwerk moeten maken.
Nadien maakte ze ook een overheerlijke cupcake met herfstmateriaal.











































Na dit intensief werken, was er ook nog tijd voor ontspanning.
Lekker spelen, ravotten, ontdekken, opzoeken,.. tijd te kort dus!











Deze week gingen we ook voor het eerst in onze voorleescaravan verder genieten van
'meester Kikker'




Joepiejajee, Jorunn was jarig en dus moest dit gevierd worden!













En op vrijdag was het weer knutseltijd!
De uiltjes werden afgewerkt, spinnenwebben werden getekend en geschilderd, de herfstbladeren werden gebruikt om te knippen, plakken, tekenen, onze herfstvruchten en de overschot van de klei werden allemaal verwerkt in heuse kunstwerkjes.
Er werd super gewerkt weeral in de klas!
Jullie juffen waren weeral superfier!
























Geniet nog van een zonovergoten weekend, zo kunnen we de batterijtjes weeral opladen voor de laatste weken voor de herfstvakantie!




2 opmerkingen:

  1. Dat zag er geweldig leuk uit! De opdrachten in het bos zijn ongelooflijk creatief! Wat hebben de kids geluk! Duim voor de juffen!!

    BeantwoordenVerwijderen

Carnaval

De laatste week voor de vakantie mochten we ons elke dag al een beetje verkelden. Gekke haren, gekke schoenen, gekke hoeden, gekke brille...